Dagen är äntligen kommen att kalla in alla er nya openister till ert första sektionsmöte. Ett sektionsmöte (eller SM som det brukar kallas) hålls minst 2 gånger per år och det som hålls nu den 19 september, kl. 18:00, är det absolut största och viktigaste mötet på hela året. Innan mötet (från kl. 17:00) kommer vi bjuda på mat i Hardox för alla som ska gå på mötet. Vad som gör detta till det viktigaste mötet är för att det är på detta möte som bl.a. nästa års styrelse kommer väljas. För övriga ämnen som kommer tas upp, se kallelsen.

Valet av sektionsstyrelse, liksom alla andra beslut på SM, röstas fram av sektionsmedlemmarna. Alla sektionsmedlemmar som närvarar har rösträtt och det är därför viktigt att betala kåravgiften innan mötet. Man måste även vara sektionsmedlem för att få kandidera till någon av sektionens poster.

På tal om att kandidera: Är du sugen på att kandidera kan du redan nu skicka in din kandidatur till val@open.ths.kth.se.
Kandidaturen bör vara en kort text och innehålla följande:

  • För- och efternamn.
  • Vilken post du kandiderar till.
  • Varför du kandiderar till den posten.
  • Varför du är lämpad att ha den posten.

De poster som går att kandidera till går att hitta i sektionens reglemente (paragraf 4.2). Vi ser gärna att ni skickar in er kandidatur snarast så vi hinner utvärdera kandidaterna.

Så en snabb summering: Bli kårmedlem, kandidera till poster, få gratis mat i Hardox och gå sedan på ert allra första SM som studenter på KTH. Har ni några frågor så maila ordf@open.ths.kth.se så kommer jag besvara era frågor så snabbt jag kan.

Välkomna på sektionsmöte samt välkomna till Sektionen för Öppen Ingång!
Jonatan Lindström, Ordförande

Categories: Nyhet

0 Comments

Lämna ett svar